Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ #1

   Φίλοι μου καλοί...καλοί μου φίλοι θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις πιο επιτυχημένες , υγιεινές και νόστιμες συνταγές μου!! δοκιμάστε λοιπόν και απολαύστε..

                           ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΥΛΙΚΑ: 2 δόντια σκόρδο τριμμένα
              1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
              5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
              1 πράσο ψιλοκομμένο
              2 καρότα ψιλοκομμένα
              1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
               λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
              1 φλυτζάνι  με μανιτάρια πλευρώτους κομμένα  ( ή μανιτάρια της αρεσκείας σας)
              μισό φλιτζάνι λάδι , αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
               2 φλιτζάνια νερό
               1 αυγό και 1 λεμόνι για το αυγολέμονο
               1 φλιτζανάκι του καφέ ασπρο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε πρώτα το σκόρδο , το ξερό κρεμμύδι , τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Αφού  μαραθούν μετά απο 5 λεπτά περίπου βάζουμε μέσα τα καρότα και τον μισό άνιθο και μετά πο λίγο τα μανιτάρια και το μαρούλι.
Τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους και μόλις αρχίσουν και πάλι να τσιγαρίζονται τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια νερό , αλάτι , πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.
Μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον υπόλοιπο άνιθο.
Χτυπάμε το αυγό σε ενα πιάτο και ρίχνουμε λίγο λίγο το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε στο αυγό λίγο ζουμί απο τα μανιτάρια για να ζεσταθεί και να μην κόψει.
Αφού έχουμε προσθέσει αρκετό ζουμί το χύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
   Το φαγητάκι μας είναι έτοιμο και λαχταριστό!!
                                          ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

*** ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απόψεις,Σχόλια & Εμπειρίες